Mousse de pommes caramélisées.
Hello everybody, The first thing you want to learn is what the different terminology you will find in recipes actually means. There are many fresh and sometimes foreign sounding terms that you will see in recipes that are common. These terms can mean the difference in recipe success or failure. You ought to find a way to come across a fantastic section in virtually any inclusive cook book which explains the different definitions for unknown terminology. If you're not entirely certain what's meant by"folding at the eggs" it really is in your best interests to look it up. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, mousse de pommes caramélisées. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Mousse de pommes caramélisées is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. They are fine and they look fantastic. Mousse de pommes caramélisées is something that I've loved my entire life.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook mousse de pommes caramélisées using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Mousse de pommes caramélisées:
- Prepare of Mousse de pommes.
- Take 3 of pommes à compote.
- Take 3 cuillères à soupe of d’eau.
- Prepare 80 g of sucre très fin.
- Prepare 1/2 of citron jaune.
- Prepare 300 g of crème liquide.
- Take of Pommes caramélisées.
- Take 2 of pommes.
- Prepare 30 g of beurre doux.
- Take 33 g of sucre roux de canne.
- Take 1/2 of citron jaune.
- Get of Feuilles de menthe (décoration).
Steps to make Mousse de pommes caramélisées:
- Mousse de pomme: Peler et découper les pommes. En même temps, faire bouillir l’eau dans une petite poêle..
- Ajouter les pommes et le sucre. Laisser compoter Jusqu’à ce que les pommes s’écrasent facilement (environs 20 minutes)..
- Ajouter le jus d’un demi citron et mixer le tout. Réserver et laisser complètement refroidir. Prélever le zeste du citron avant de s’en débarrasser..
- Monter la crème fraîche en chantilly et incorporer la compote. Placer le tout en poche à douille et réserver au frais..
- Pommes caramélisées: faire fondre le beurre dans une petite poêle et couper les pommes en morceaux pas trop petits..
- Ajouter les pommes et saupoudrer du sucre roux. Faire caraméliser quelques minutes en mélangeant peux..
- Une fois dorées comme souhaité, retirer les pommes. Déglacer en versant le jus d’un demi citron dans la poêle. Mettre sur les pommes et laisser le tout refroidir..
- Dressage: mettre des pommes caramélisées dans le fond de petites verrines, compléter de mousse et décorer du jus des pommes, menthe et zeste de citron. Réserver au frais eeeet c’est prêt!.
So that's going to wrap this up for this exceptional food mousse de pommes caramélisées recipe. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment